Ακτινίδια


Εδώ και 25 χρόνια ασχολούμαστε με την παραγωγή ακτινιδίων. Η πλέον υποσχόμενη καλλιέργεια στην Ελλάδα αποτελεί μεγάλο μέρος της παραγωγής μας. Τα πλέον γόνιμα κτήματα μας παράγουν εξαιρετικής ποιότητας ακτινίδια. Η συνολική μας παραγωγή είναι 100 τόννοι ποικιλίας Hayward. Πιλοτικά έχει ξεκινήσει και η καλλιέργεια της ποικιλίας Τσεχελίδης με τα μεγάλα πλεονεκτήματα, όπως η διπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αλλά και το διπλάσιο μέγεθος.

Η παραγωγή γευστικών ακτινιδίων απαιτεί γνώσεις για τη σωστή λίπανση και το κλάδεμα του φυτού. Ενώ η εγκατάσταση και η φυτεία έχει σημαντικό κόστος. Τα τελευταία χρόνια πλήθος ασθενειών κάνει την εμφάνιση του με αποτέλεσμα η καλλιέργεια να απαιτεί συνεχώς μεγαλύτερη εξειδίκευση στην φυτοπροστασία. Τα κτήματα μας παρακολουθούνται από ειδικό γεωπόνο 365 μέρες το χρόνο.

Η καλλιέργεια της ακτινιδιάς έχει δύσκολη και δαπανηρή εγκατάσταση, ενώ η παραγωγή όσο απλή και να φαίνεται απαιτεί γνώσεις και μεράκι για την καλλιέργεια. Τα αγροκτήματα Παστόπουλος εφαρμόζουν σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της ακτινιδιάς, μειώνοντας στο έπακρον τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται. Ενώ όπου απαιτείται επεμβαίνουμε με βιολογικά μυκητοκτόνα όπως το θειασβέστειο.

ΣΚΑΪ - Κυριοτερες Ειδησεις

Agro Help

Πιστοποιησεις